אודות | ביה"ס לרפואה וטרינרית

vet.school@mail.huji.ac.il

מפת הקמפוס

אודות בית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט

בית הספר לרפואה וטרינרית של האוניברסיטה העברית בירושלים פתח את שעריו בשנת 1985 והינו המוסד היחיד במדינת ישראל המכשיר סטודנטים לקבלת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית(D.V.M). ביה"ס הינו מרכז של ידע ומצוינות בהוראת הווטרינריה, במחקר הווטרינרי, הרפואי והביולוגי ובשירות הווטרינרי לרווחת בעלי החיים והאדם. בית הספר הוקם ביוזמתו של פרופ' קלמן פרק.

בעלי חיים מהווים חלק חשוב ומשמעותי בחיי בני האדם בעולם המודרני והמסורתי. צוות ביה"ס ותלמידיו רואים עצמם מחויבים לשיפור חייהם, בריאותם ורווחתם של בעלי החיים והאנשים הקשורים בהם. מחויבות זו כוללת דאגה לחיות המחמד והמשק, פיקוח על איכות ובטיחות אספקת המזון מן החי ושמירה על בריאות הציבור מפני מחלות המועברות מבעלי חיים לאדם.

ביה"ס מהווה מקור ראשוני לידע וטרינרי הנוגע לבריאותם ורווחתם של בני אדם, חיות מחמד, חיות המשק וחיות הבר. פעילות זאת נעשית בשיתוף פעולה ואחווה מקצועית עם הממסד הווטרינרי, החקלאי והבריאותי בישראל ועם אנשי המקצוע השונים הפועלים בתחומים אלו: רופאים וטרינרים, רופאים, חוקרים ואנשי מקצועות הרפואה ובריאות הציבור. סגל ביה"ס שוקד על ביסוס ביה"ס בשורה אחת עם מיטב המוסדות להוראה ולמחקר וטרינרי בעולם.

הלימודים לקראת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית נמשכים 4 שנים (לאחר התואר הראשון. הלימודים בשלוש השנים הראשונות מתקיימים הן בקמפוס ברחובות והן בקמפוס בית דגן, ואילו השנה הרביעית מתקיימת בבית החולים הוטרינרי להוראה בבית דגן ומחוצה לו.

בוגרי ביה"ס זכאים לקבל רישיון לעסוק ברפואה וטרינרית במדינת ישראל ממנהל השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. הם משתלבים במגוון רחב של מקצועות הרפואה הווטרינרית הקלינית, במחקר הווטרינרי ובמחקר הרפואי והביולוגי בארץ ובעולם.

mabada1 mabada2