תכנית מצטייני מחקר: המסלול הישיר לדוקטורט בבית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט
התכנית המוצעת תאפשר לתלמידים במסלול לימודי הרפואה הווטרינרית להשתלב במסלול הישיר לדוקטורט ולסיימו בתום שנתיים מקבלת תואר DVM.
לימודים משולבים לקראת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית (DVM) ודוקטור לפילוסופיה (PhD)
1 מטרה
ביה"ס לרפואה וטרינרית מעודד הכשרת רופאים בעלי ידע נרחב ברפואה ובמחקר. מגמת התכנית להכשיר אנשים בעלי ידע בשני היבטים חשובים של הרפואה המודרנית, רפואה קלינית ומחקר בסיסי ויישומי. צפוי כי בוגרי התכנית המשולבת ישמשו גשר פורה בין מחקר מתקדם ורפואה וטרינרית, ויועסקו בתפקידים בכירים במחלקות קליניות ופרה-קליניות.
2 קבלה לתכנית
2.1 קבלת התלמיד לתכנית והפיקוח על התכנית המשולבת תיעשה ע"י וועדת המחקר של בית הספר לרפואה ווטרינרית. (ראה סעיף 4)
2.2 קבלתו של מועמד כתלמיד מחקר, סדרי הרשמתו, הגשת הנושא לעבודת הדוקטור, לימודי ההשלמה שיוטלו עליו וכיו"ב, יתנהלו בהתאם לתקנות הרשות לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית.
2.3 עתודאים המבקשים להתקבל לתכנית זו חייבים באישור הצבא, הדוחה את שירותם בשנתיים נוספות מעבר לתקופה הדרושה לסיום לימודי הרפואה הווטרינרית.
2.4 למסלול הישיר לדוקטורט יוכלו להגיש מועמדות תלמידים שסיימו את לימודי הבוגר בציון 90.
2.5 במהלך שנת הלימודים הראשונה בתכנית יהיה על הסטודנט לאתר מנחה מהחוג המשותף בע"ח-וטרינריה, ולהשתלב בפרויקט לעבודת גמר במעבדתו. בתום 12 חודשים מתחילת לימודי ה DVM, המועמדים יגישו לוועדת המחקר הצעת מחקר, הצהרת כוונות ומכתב המלצה מהמנחה. הוועדה תבחר מבין המועמדים את הסטודנטים שהתקבלו לתכנית.
3 דרישות אקדמיות במהלך התכנית
3.1 התלמיד יהיה חייב בקורסי תארים מתקדמים בהיקף של 12 נ"ז בלבד על פי בחירת המנחה. זאת בנוסף לתכנית הלימודים של מסלול ה-DVM.
3.2 ממוצע הציונים בשנים ב' וג' בלימודי רפואה וטרינרית לא ירד מ- 80.
3.3 בתום חמישה סמסטרים מתחילת לימודי ה- DVM, הסטודנט יגיש לוועדת הדוקטורט התחומית של הפקולטה לחקלאות סיכום של עבודת הגמר ותכנית עתידית ללימודי דוקטורט בהתאם להוראות הפקולטה למעבר ישיר לדוקטורט. סיכום זה יחשב כעבודת גמר לכל דבר ועניין במידה והסטודנט יעזוב בהמשך את התכנית.
3.4 במידה והועדה אישרה את המעבר הישיר לדוקטורט המשך הלימודים יתנהל על פי הנחיות הרשות לתלמידי מחקר.
3.5 במהלך שנה ד' של לימודי ה -DVM יהיה על התלמיד לקחת בלוק מחקר בהיקף שלא ירד מתקופה של חודשיים.
3.6 לא יאוחר משנה מתום לימודי ה- DVM יהיה על הסטודנט לעבור לשלב ב' בדוקטורט.
4 הועדה לענייני תכנית ה- DVM-PhD.
4.1 ועדת המחקר של בית הספר לרפואה וטרינרית תהיה אחראית על קבלת הסטודנטים ומעקב אחר התקדמותם.
4.2 הועדה והרכבה מתמנים ע"י מנהלת ביה"ס לרפואה וטרינרית.
4.3 תפקידי הועדה בתכנית:
א. בחירת המועמדים על פי התאמתם לתכנית.
ב. מעקב והדרכה בכל העניינים הקשורים בהתאמת תכניות הלימודים האינדיבידואליות של כל תלמיד (שילוב התכנית הקלינית ותכנית ה-PhD).
ג. הערכת התקדמותו של התלמיד.
5 מלגות
5.1 מעמד התלמידים בשנתם הראשונה בתכנית (שנה שנייה בלימודי DVM) לעניין מלגות יהיה כמעמד תלמידי מוסמך.
5.2 לאחר קבלת התלמיד לתכנית PhD ע"י הועדה לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית ועד סיום לימודי ה- DVM, המלגה תמומן בחצייה על ידי בית הספר לרפואה וטרינרית ובחצייה על ידי המנחה.
5.3 לאחר סיום לימודי DVM המלגה תמומן במלואה על ידי המנחה.
6 תפקידי הוראה
לא יוטלו תפקידי הוראה על תלמידי DVM-PhD
7 מנחה ומדריכים
המנחים לתלמידים שיתקבלו לתכנית זו יהיו מורים מהחוג המשותף לבעלי-חיים ווטרינריה, בעלי זכות להדריך תלמידי PhD (כולל הדרכה משותפת), אשר קיבלו על עצמם את עקרונות התכנית, המחייבים אי רציפות בלימודים ובעבודת המחקר.